Rólam

Imre Tibor vagyok, gyermekkorom óta horgászom. Mindig is lenyűgöztek a kézzel készített mesterművek, jómagam kertész végzettségem mellé édesapám oldalán kitanultam a fa- és csontfaragás művészetét is, évtizedeken át gyönyörű faragványokat készítettünk agancsokból, tülkökből, sőt elefántcsontból is (európai királyi családok számára), amíg az elefántcsont forgalomban volt.

Évekkel ezelőtt kezembe vettem egy tonkinnádból épített ragasztott horgászbotot és annyira lenyűgözött a benne rejlő mestermunka, hogy azonnal elhatároztam, építek magamnak egyet. Egy műanyagipari vállalkozást is vezetek már évtizedek óta, így a szerszámgépgyártásba is bele kellett tanulnom, sőt, a faesztergálás és a marógépekkel történő munka sem állt távol tőlem, hiszen hobbiból már régóta foglalkoztam ezekkel is és az idők folyamán egész kis gépparkot építettem fel otthoni műhelyemben. Végül megvásároltam a bambuszrudakat, legyártottam a szükséges inox sablonokat, beszereztem a hiányzó kéziszerszámokat, majd nekiálltam elkészíteni első tonkinnád botomat, amelyet azóta is használok. Igen, jól gondolják, innentől már nem volt megállás, egyik bot készült a másik után és az elkészült pálcák egyre szebbek lettek, egyre többen kerestek meg azzal, hogy készítsek nekik egy-egy különleges horgászbotot, így beindult az Imre Tibor manufaktúra.

Ma is aktívan űzöm a horgászat szinte minden ágát, ugyanúgy imádok a Dunán úsztatni, mint a délvidéki patakokon pisztrángra legyezni, vagy balinra pergetni a Tisza-tavon. Saját kis tanyámon a pontyokat és a csukákat kergetem leggyakrabban, bambuszbotjaink tesztelését is itt végezzük az első körben.