Pontyozó Botok


Álló- és folyóvizeink egyaránt tökéletes élőhelyet nyújtanak a pontyok számára, gondoljunk csak a Duna, vagy a Balaton csodálatos állományára. Leggyakoribb nemes halunk régen is a ponty volt, így a pontyhorgászat hagyományai is évszázadosak hazánkban. Az Imre műhelyben gyönyörű pontyozó botokat készítünk az úszós cserkelő pontyhorgászat szerelmeseinek, nádi pontyozáshoz, fenekező horgászathoz és behúzós bojlis horgászathoz egyaránt.
  • Cserkelő botok: A leghíresebb angol pontyhorgász legenda, Richard Walker nevéhez kötődő könnyű ’MK IV. Avon’ és ennek nehéztüzér párja az ’MK IV. Carp’ alapján készítünk cserkelő pontyos botokat. Az ’MKIV Avon’ típusú botjaink úszós, vagy könnyű fenekező horgászatra tökéletesek olyan helyen, ahol főleg kisebb és közepes pontyok, vagy nagyobb compók és márnák, illetve nagy dévérek várhatóak. A bot hossza 300 cm, kétrészes kivitelben. Az ’MKIV Carp’ az ugyanígy 300 cm, szintén kétrészes, de erősebb kivitelben, hogy a nagyobb pontyok fárasztása se jelentsen akadályt.
  • Nádi pontyozó botok: A magyar hagyományoknak megfelelő paraméterekkel készített, saját fejlesztésű 300 cm kétrészes, vagy 330 cm 3 részes kivitelű, extra erős ragasztott bambusz botok, melyek kialakításukban és díszítésükben is tökéletesen illeszkednek a hagyományos nádszéli, vagy bokrok-akadók mellett űzött pontyhorgászathoz. Egy kézzel készült feltolós úszó, némi erősebb monofil zsinór és a potyka máris a merítőben találja magát!
  • Bojlis botok: Csak behúzós horgászatra ajánljuk bojlis botjainkat, ilyen gyönyörű botokkal nem érdemes 150-200g ólmokat messze dobálni, mert bár ideig-óráig bírják ezt a terhelést, a bambusz rostszerkezete a távdobásoknál fellépő erőhatások következtében károsodhat. Alapvetően 3 változatban készítünk bojlis pontyozó botot: 270 cm 2 részes (csónakos fárasztásnál előny lehet a rövidebb bot), 300 cm 2 v. 3 részes, illetve 330 cm 3 részes botokat gyártunk. Ezek a botok kisebb súlyokkal (30-60g), vagy method-kosarakkal kiválóan alkalmasak partról történő fenekező horgászatra is, ekkora tömeget könnyedén el lehet velük dobni, így a kukorica csalik és a pelletek hívei is bátran használhatják őket, a kapitális pontyok is csak csodálkozni fognak, ha egy modern karbon bot helyett meglátják a parton bármelyik Imre Tibor-féle tonkinnád botot.